ממתקי אליאס וקסמן בע"מ

מתכונים עם ממתקים

עוגיות שוקולד עם מרשמלו – אופן ההכנה: בקערה מערבבים 1/2 2 כוסות קמח תופח, 3/4 כוס שוקולית וקורט מלח. בקערת המיקסר מעבדים (מומלץ עם וו גיטרה) 200 גרם חמאה רכה, 1/2 כוס סוכר לבן, 1/2 כוס סוכר חום, עד שמתקבלת תערובת קרמית בהירה. מוסיפים שתי ביצים (אחת אחרי השנייה) ומערבבים. מאחדים את שתי הקערות בזהירות. מכסים את קערת הבצק ומכניסים לכחצי שעה למקרר. לאחר מכן, יוצרים כדורים מהבצק ומגלגלים אותם בקערית עם סוכר. את הכדורים מניחים בתבנית המכוסה נייר אפייה. בכל כדור נועצים מרשמלו מיני כדורים לבן ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעולות לזמן של כ-15 דקות.

קרטיבים – כולנו זוכרים איך בתור ילדים היינו מכינים קרטיבים ביתיים. גם כיום ניתן לעשות פעילות משותפת עם הילדים לימי הקיץ החמים. לצורך ההכנה, ניתן להשתמש בתבנית לקרטיבים עם מקלות או לשלב קניית מקלות ולקרטיב עצמו להשתמש בכוסות חד פעמיות או בגביעי יוגורט ריקים. את הקרטיב עצמו ניתן להכין ממיץ טבעי או תרכיז מיץ בתוספת מים לפי טעמו האישי של כל אחד. ההפתעה מגיעה כאשר תכניסו לתוך הקרטיבים סוכריות גומי. מעבר להנאה באכילת קרטיב קר ומתוק תתקבל הנאה כפולה עם התגלותם של סוכריות הגומי בתוך הקרחון. בתיאבון!

פיצה מרשמלו – להכנת הבצק: 250 גרם קמח לבן רגיל, מעט מלח (כחצי כפית), 1 כף שמרים (או 1/4 קוביה), 1 כף שמן זית, 3/4 כוס מים פושרים. מכינים את הבצק: לתוך קערת המיקסר מכניסים את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מוסיפים את השמן ואת המים. את המים מוסיפים בהדרגה ורק עד לקבלת בצק רך וגמיש, אך לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומגלגלים אותו בתוכה כך שישומן היטב מכל הצדדים. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח. את הבצק המוכן לאחר שרודד על תבנית מכניסים לתנור לאפייה על 250 מעלות, זמן האפייה משתנה לפי עובי הבצק וסוג התנור, יש לשים לב לפי הזהבה של הבצק. יש להוציא את הבצק, למרוח עליו שוקולד ולהניח את המרשמלו. לאחר מכן, יש להכניס לתנור למספר דקות מועט להשגיח כשהמרשמלו משחים מעט, להוציא. בתיאבון!

עוגיות עם חלון צבעוני – בצק העוגיות הינו בצק פריך. להכנת הבצק: 200 גרם קמח, 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, 1/2 כפית מלח, 1 ביצה, 4 כפות סוכר. את הבצק המוכן מרדדים וחותכים בעזרת חותכן עוגיות לצורות לפי בחירתכם (לבבות/כוכבים/עיגולים/ריבועים ועוד…). במרכז כל עוגייה קורצים חור בעזרת חותכן קטן יותר או אפילו פקק של בקבוק. כעת, לוקחים שקית של סוכריות זכוכית בטעם פירות, (נמצא תחת קטגוריית "סוכריות" בממתקים שלנו). ניתן לערבב בין הצבעים או להפריד כל צבע לחוד. מסירים מכל הסוכריות את העטיפה. חשוב מאוד! מכניסים לשקית ניילון קטנה של סנדוויצ'ים ושוברים את הסוכריות בעזרת מערות או פטיש של שניצלים. כעת, ממלאים את החור במרכז העוגייה בחופן שברי סוכריות. את העוגיות תניחו על גבי נייר אפייה (ע"מ שהסוכריות לא ידבקו לתבנית). מכניסים לתנור על חום של 170 מעלות, זמן האפייה משתנה תלוי בסוג התנור, אך נע בסביבות 10-15 דקות. לאחר ההוצאה, יש לחכות שהעוגיות יתקררו. בתיאבון!

 
שינוי גודל פונט
ניגודיות